Acts 2016/2017

Acts 2016/2017

Met het project Proud of the South ondersteunen de zes grote Brabantse poppodia acts uit de provincie Noord-Brabant. De programmeurs van de betrokken podia starten elk voorjaar een selectietraject en presenteren na de zomer de nieuwe selectie.

Contra Contra

Van oorsprong komen de vier mannen van ContraContra uit de punk-scene: frustratie en de wil om te vechten waren lang de drijvende krachten in hun muziek. De boosheid is vele jaren later omgeslagen in vertwijfelde Nederlandstalige oer-poëzie en de korte punk-songs zijn uitgegroeid tot complexe, uitgesponnen composities, te horen op het album 'Wrakjuweel'.

Ga naar de website van Contra Contra ›

Here Be Dragons

De Tilburgse band Here Be Dragons maakt ‘alternatieve postrock’ en laat zich inspireren door bands als Aereogramme, Mogwai, The Appleseed Cast en Radiohead. Here Be Dragons onderscheidt zich door de sfeer van postrock te verpakken in toegankelijke songs met pakkende melodielijnen. Begin 2016 kwam het debuut-EP 'These Golden Days Of Youth' uit.

Ga naar de website van Here Be Dragons ›

lost/ctrl

Lost/ctrl ontstond in september 2014 en timmert sindsdien fanatiek aan de weg met hun zelfbedachte genre NU-WAVE. Een stroming die zich volgens de band het best laat omschrijven als “een flinke dosis dansbare depressie, beïnvloed door bands als Joy Division, Editors en The Cure”. Ondanks het korte bestaan was lost/ctrl al te horen op 3FM en werd het podium gedeeld met onder meer Hunting The Robot, The Vagary en Battle Lines (UK).

Ga naar de website van lost/ctrl ›

Mercy John

Americana met sterke stem en sterke songs. De muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten als Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams. Akoestische en elektrische gitaar en soms de mondharmonica. Op zijn nieuwe album ‘This Ain’t New York’, dat eind 2016 zal verschijnen, beschrijft Mercy John zijn wereld, over angsten en geluk, liefde en verdriet.

Ga naar de website van Mercy John ›

Rosemary & Garlic

Rosemary & Garlic is een folkband uit Utrecht, welke in januari 2015 de EP 'The Kingfisher' in eigen beheer uitbracht. De eerste reeks CD's op Bandcamp waren binnen twee weken uitverkocht en het werd hierop dan ook de bestverkochte nieuwkomer binnen het folk genre. De release van het volledige album staat gepland voor januari 2017.

Ga naar de website van Rosemary & Garlic ›

ZooN

ZooN is een Osse rockband met duidelijk invloeden van folk en country. De groep bestaat uit een aantal ervaren muzikanten, met (ex)-leden van The Devil's Blood, Astrosonic en The Gathering. Eind 2015 brachten ze hun debuutalbum 'Deep' uit op het Eindhovense label Lighttown Fidelity.

Ga naar de website van ZooN ›